Jangan Buruk Sangka Dulu !


Assalamualaikum Readers !



Sebelum mengetahui baik dan buruk orang tu . Pleasse Jangan Buruk Sangka dulu  Kasik Habes baca dulu. Hayatlah :)


Bila jumpa pelacur tepi jalan, orang akan kata “Eee perempuan kotor ni” Padahal kita tak tahu dia telah dijual oleh bapanya ketika umur 10 tahun.

Bila jumpa bekas banduan, orang akan kata “ish penjahat ni. jangan dekat dengan dia”Padahal kita tak tahu dia telah difitnah mengambil rasuah oleh sahabat karibnya sendiri.

Bila jumpa pesakit mental, orang akan kata “orang gila ! jangan kacau aku” Pad...ahal kita tak tahu dia telah didera oleh mak tirinya hingga mengalami trauma berpanjangan.

Bila jumpa lelaki muka hodoh, orang akan kata “euww hodohnya. siapalah nak kahwin dengan kau tu” Padahal kita tak tahu lelaki tu kehilangan ketampanannya akibat melecur dalam usaha menyelamatkan ibunya dalam kebakaran.

Bila jumpa status ni, orang akan baca dan membiarkannya begitu sahaja. Padahal kita tak tahu dengan SHARE atau COPY benda ni kita dapat memberi kesedaran kepada orang lain sekaligus diri kita sendiri.









Purple Menjadi Pilihan


Assalamualaikum ! Sehat ? Bagus Kalau sehat . Yang tak sihat jagan lupa minum ubat bagi cepat sehat ! errmm..korang ada perasan tak dengan perubahan blog liyana ? ade kan ? ade kan ? 



Pilihan tema liyana ialah purple becouse it is my favorite colour :) . Untuk pengetahuan korang mugkin blog liyana sama macam blogskin kan ? tapi tidak ! liyana hanya menggunakan template biasa :) liyana minak tolong kat diorang suruh buat sama macam blogskin yang diorang buat . jikalau ada yang sama kat blogskin itu tak tau la ???






Doodle Pertama Ku :)


Assalamualaikum readers . Harini liyana nak tunjuk doodle hasil tangan Liyana sendiri . Hehehe jagan lupa komen tentang doodle Liyana ni yer ? cantik ? buruk ? tak kesah pon !




Dah tengok ? jomm beri pendapat anda tentang doodle diatas ! <3

Freebies : Background Bintik Kecil




Assalamualaikum | Annyeonghaseyo . Harini Liyana nak bagi freebies background kat korang !




http://2.bp.blogspot.com/-2nrzSHSoL9c/T55ntAOikfI/AAAAAAAAF0o/e-D9QRVDpSI/s1600/pink.png


http://1.bp.blogspot.com/-2B3YntVQ7zM/T55nt54JQ_I/AAAAAAAAF0s/twcz4-xPUeo/s1600/purple.png


http://3.bp.blogspot.com/-YPyyI2R2pHc/T55nuuK0J4I/AAAAAAAAF00/Mp-iq8XIY8Y/s1600/blue.png


http://1.bp.blogspot.com/-WbiNZ9WARio/T55nzodF_7I/AAAAAAAAF1I/RezhUh3k2IQ/s1600/orange.png


http://1.bp.blogspot.com/-WbiNZ9WARio/T55nzodF_7I/AAAAAAAAF1I/RezhUh3k2IQ/s1600/orange.png


Tekan CTRL C Serentak Jikalau Hendak Copy !!





Freebies : Top Button ( Domo )



Tumblr_m3mvaijovv1r922azo1_500_large

Assalamualaikum and annyeong. Semalam Liyana ada buat top button . tak tahu la kalau korang minat ataupun tak . 


http://2.bp.blogspot.com/-ctn_400vY5o/T7MDiT4E2SI/AAAAAAAAGnI/BKxnJa4bgtc/s1600/pink.png


http://3.bp.blogspot.com/-xfsfwjQPK7k/T7MDjK3l6DI/AAAAAAAAGnM/xa1NRLgFeaY/s1600/red.png


http://2.bp.blogspot.com/-HQrGC7bqzQ8/T7MDlZddtxI/AAAAAAAAGnY/bUfJTzyQFD4/s1600/purple.png


http://2.bp.blogspot.com/-bZJOUH6Mp6c/T7MDmOr41cI/AAAAAAAAGnc/A998B75M0DQ/s1600/orange.png


http://4.bp.blogspot.com/-CpbigqYY7YM/T7MDmyZrKHI/AAAAAAAAGnk/7FV__n0TUz0/s1600/black.png





Tekan CTRL C Serentak Jikalau Hendak Copy !!

Freebies : Header (Part 1)


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Sekarang Liyana nak bagi korang semua header ! Banyak nih.. Harap2 ada la yang membuatkan korang TERTAMBAT n TERTARIK.. Liyana buat semua ni kelmarin, sebab Internet problem.. :) Nak? Ambil je. Lepastu Like n komen entri ni.. Kalau rajin, FOLLOW la blog Liyana.. :)))

Size: 760x300
Quotes Give You Motivation!









P/s : Dah ambil jagan lupa komen :)

Freebies : Simple Header




السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Ohh haii ~ Hari ini Liyana berbesar hati nak bagi korang FREE Simple Header yang sememang nya simple puns . Opsss ! Siapa suka ? Ambik je . Nama pun FREEBIES kan ? hekhek .
Tak de lahh lawo mana pun . Sesuai untuk newbie yang tak de header lagi kot . I mean blogger junior . 










Random Giveaway By Yana




السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Nak join petang tadi tapi masa tak mengizinkin sebab nak pergi tusyion. So, join malamni la. Hahaha. Hai kak Yana yang comel! :D

Senang je nak join.

SYARAT UMUM.
  1. Terbuka kepada followers blog  A Tangled Tale of Fairytale  ini. Tidak kira lelaki atau perempuan.
  2. Wajib mempunyai blog, bergelar blogger.
  3. Tak perlu tag kawan-kawan untuk join, cukup sekadar promote aje.
  4. Pemenang akan dipilih secara random.
BAGAIMANA MENYERTAI ??
1. Buat entry bertajuk “Random Giveaway by Yana”
2. Letak banner giveaway dalam entry korang. 
3. Promote entry penyertaan korang habis-habisan, sebab ada hadiah untuk top referral.
4. Tekan butang LIKE dan TWEET kat bahagian entry ini untuk meriahkan Giveaway.
5. Tinggalkan link entry di comment bawah ni ye.
6. Pastikan korang ikut syarat-syarat di atas. 

Mudah je kan syarat untuk Giveaway kali ni?Lepas ni jangan malas-malas tau.Hadiah banyak untuk dikongsi.Hadiah bakal korang dapat berupa (Shawls/Tshirt/Contact Lens/Necklace/Etc).Bila tamat contest?Hujung bulan ni iaitu pada 31 May 2012.

 Bye and Assalamuaalikumm :> 

Tahniah kepada Scha dan Awal (SchaWal)


السّلا م عليکم ورحمةالله وبرک



Alhamdulillah, Awal Ashaari dan Scha telah selamat diijabkabulkan dengan hanya Sekali Lafaz :)

Scha al-Yahya memberikan 9 dulang hantaran berbalas 7 dulang dari pihak Awal Ashaari. Mas kahwin bernilai RM2,050. Pasangan ini nampak ceria dalam persalinan serba putih. Berikut merupakan gambar
gambar terawal yang diperolehi sekitar majlis akad nikah Scha al-Yahya & Awal Ashaari:






















Sumber - rotikaya.com




Awal Scha Nikah-24

Awal Scha Nikah-59

Awal Scha Nikah-118









Sumber : Fanpage Scha dan OhBulan!